Reciclare autoturisme uzate și fier vechi

 

Firma Ing. Bonfiglioli, din Italia, are în producție trei game de echipamente destinate reciclării autoturismelor uzate și a fierului vechi.

 

Presa ARIETE este capabilă să transforme într-un balot orice autoturism uzat, după ce a fost scoasă benzina și alte elemente ce pot produce poluare.

Presa constă într-o cutie de presare, o macara rotitoare și cabina operatorului. Ea este făcută din oțel de înaltă rezistență Hardox 500.

Este dotată cu un motor diesel de 130 CP si cu trei pompe hidraulice de mare presiune. Balotul are două laturi fixe, 850 x 640 mm, iar lungimea este dependentă de dimensiunile autoturismului.

 

Dimensiunile exterioare ale presei sunt 6200 x 2450 x 2500 mm și este concepută pentru a fi încărcată pe un camion în sistem roll on/roll off, dar poate fi instalată și în alte condiții.

 

Ghilotina roll-on/roll-off are patru variante constructive, de 1000 tone, 1300, 1500 și 2000 tone forță.

Ghilotina secționează o gamă largă de deșeuri, de la autoturisme întregi, la diverse deșeuri de oțel (cazane, calorifere, fier vechi sau autoturisme uzate compactate prin presare).

Ghilotina este dotată cu motor diesel integrat, pompe hidraulice și poate fi deplasată oriunde este nevoie.

 

Eficiența energetică a mașinii este optimizată.

 

Firma Ing. Bonfiglioli produce de asemenea shreddere pentru fier vechi și reciclare autoturisme uzate în trei variante constructive,

Drake 2000-10 cu 10 ciocane de câte 109 kg fiecare;

Drake 2000-12 cu 12 ciocane de câte 109 kg fiecare ;

Drake 2000-16 cu 16 ciocane de câte 163 kg fiecare.

 

Acestea rup în bucăți deșeurile de prelucrat. În cazul procesării autoturismelor uzate sau a fierului vechi în care există diverse alte componente, linia de reciclare poate fi completată cu sisteme de separare magnetică pentru elementele feromagnetice și cu un separator cu curenți turbionari pentru metalele neferoase.

Cuva de încărcare trebuie menținută mereu plină, pentru că în acest fel se asigură o optimizare a procesului de reciclare și o minimizare a consumului de combustibil. Echipamentele sunt prevăzute cu spații speciale de vizitare pentru inspecție și mentenanță.

 

 

 

Prima pagină